Over ons / SSGH

Previous Next

Over ons

Stichting Sport- en Gemeenschapsvoorzieningen Hengevelde is opgericht op 8 sept. 1971. Hieronder vindt u een deel de statuten zoals deze destijds zijn opgemaakt.

De stichting SSGH heeft ten doel:

het oprichten, in stand houden en exploiteren van gebouwen en andere voorzieningen in Hengevelde ten behoeve van het verenigingsleven, de vrijetijdsbesteding, de ontmoeting en de dienstverlening, alsmede het bevorderen van de sport-beoefening te Hengevelde en de samenwerking tussen verenigingen en personen op het gebied van sportbeoefening te bevorderen. 

De stichting eigenares/opstaller van onroerende zaken in Hengevelde

Om deze doelen te bereiken is de stichting eigenares/opstaller van onroerende zaken in Hengevelde. Het betreft hier de sporthal/kulturhus De Marke, de drie daarnaast gelegen tennisbanen en het oefenveld voor de voetbal, alsmede het gebouw Rupertserve c.a. (exclusief kantine) met de drie voetbalvelden en een handbalveld.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

 • het verrichten van werkzaamheden, verbonden aan het oprichten, het in stand houden en de exploitatie van gebouwen, alsmede de werkzaamheden verbonden aan de aanleg, het beheren en onderhouden van sportterreinen en het inrichten van de daarbij behorende accommodaties;
 • het vaststellen van algemene regelen met betrekking tot het gebruik van de onder bovenstaande bedoelde gebouwen en de terreinen met accommodaties;
 • het bevorderen van (het tot stand komen van) activiteiten, die de ontmoeting en de vrijetijdsbesteding ten goede komen, onder andere door het subsidiëren van sportverenigingen en diverse evenementen, die verband houden met het doel van de stichting, alsmede het be schikbaar stellen van (een deel van) de accommodatie voor die activiteiten;
 • het onderzoeken en bepalen van de behoefte aan accommodatie en daarmee samenhangende voorzieningen;
 • het adviseren van burgemeester en wethouders, hetzij eigener beweging, hetzij op verzoek, omtrent aangelegenheden van de sport- en gemeenschapsvoorzieningen te Hengevelde, gemeente Hof van Twente;
 • en voorts alle andere wettige middelen, welke aan het doel van de stichting bevorderlijk kunnen zijn.

Ondanks dat bovenstaande inmiddels ietwat gedateerd is de kern van de huidge boodschap nog steeds hetzelfde. Anno nu wil de SSGH (Stichting Sport en Gemeenschapsvoorzieningen Hengevelde) naast het beheer over Kulturhus de Marke verantwoording nemen inzake het actief meedenken over een duurzame toekomst voor sportend en cultureel Hengevelde.


Het bestuur (dagelijks bestuur en een hoofdbestuur) van de SSGH bestaat uit de volgende personen:

 • Voorzitter: Mark Tuinte Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Secretaris: Ivanka Schreijer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Penningmeester: André Kolner Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Algemene zaken: Wouter Ros Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 • Technische commissie: Bart Oude Rikmanspoel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 • Onderhouds commissie: Erwin Koenderink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 • Namens de gebruiker(s): Jan Smit - Voetbalvereniging W.V.V.'34
 • Namens de gebruiker(s): Wilbert ten Thije - Wegdamse Tennis Club
 • Namens de gebruiker(s): Veronique Beuving - Volleybalvereniging Cupido
 • Namens de gebruiker(s): Tim Leferink - Handbalvereniging W.H.C.

Binnen Kulturhus de Marke zijn er verschillende commissies actief. Hebt u hier vragen over, neem dan contact op per mail: 

 • Horecacommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 • Schoonmaak commissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 • Werkgroep nieuwe initiatieven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het DB (dagelijks bestuur) vergadert elke maand. Het HB (hoofdbestuur) 4 x per jaar of vaker mocht dit wenselijk zijn. Ook zijn er regelmatig overleggen met de diverse werkgroepen binnen de SSGH en tegenwoordig ook de werkgroepen m.b.t. de MFA.

 


Kulturhus de Marke is de plek van Hengevelde waar verbinding, ontmoeting en eigenaarschap samen komen. Bijna 200 vrijwilligers zetten zich in. Kulturhus de Marke is het dorpshuis van Hengevelde. Jong, oud, fit of slecht ter been, sporter of muzikant, iedereen vindt een plek in ons Kulturhus als gebruiker, vrijwilliger of bezoeker. Onder één dak komen thema's als sport, cultuur en het sociale domein bijéén en vergroten daarmee de leefbaarheid van het dorp. Maar ook het onderdak aan de tandarts, muziekschool en het jeugdhonk dragen hier aan bij.

Zoeken

Vrijwilliger worden?

Zonder vrijwilligers geen Kulturhus. Meer dan 200 Hengeveldenaren zetten zich in m.b.t. onderstaande zaken:

- Barbezetting / Horeca
- Onderhoud gebouw, installaties en tuin
- Schoonmaak
- Beheer zwefbieb
- Organisatie

Ook vrijwillliger worden? Klik hier of stuur dan een e-mail naar vrijwilliger@kulturhusdemarke.nl 

 

Vrijwilliger worden?

Zonder vrijwilligers geen Kulturhus. Meer dan 200 Hengeveldenaren zetten zich in m.b.t. onderstaande zaken:

- Barbezetting / Horeca
- Onderhoud gebouw, installaties en tuin
- Schoonmaak
- Beheer zwefbieb
- Organisatie

Ook vrijwillliger worden? Klik hier of stuur dan een e-mail naar vrijwilliger@kulturhusdemarke.nl 

Lees hier onze privacy policy

Contact

Bretelerstraat 16,
7496 PP Hengevelde

info@kulturhusdemarke.nl

Heb je iets laten liggen in het Kulturhus of ben je iets kwijt. Misschien ligt het bij de gevonden voorwerpen. Ook hiervoor kun je met ons contact opnemen via bovenstaand e-mailadres.

 

Like & Share


oranjenew

Zoeken