Jaarvergadering / Documenten / Verslagen

APRIL 2024

01-04-2024

Beste allemaal,

Graag nodigen wij je uit voor onze jaarvergadering.

DATUM: WOENSDAG 10 APRIL 2024
AANVANG: 20.00 UUR
LOCATIE: CONFERENTIERUIMTE KULTURHUS DE MARKE

De SSGH is de stichting die verantwoordelijk is voor alle sportaccommodaties in Hengevelde. Daarnaast houdt ze zich bezig met de exploitatie van Kulturhus de Marke. Ook behartigen we de belangen van de sportverenigingen in Hengevelde. Het gaat dan vooral over de vereniging overstijgende zaken.

De agenda voor deze avond kun je vinden via onderstaande link.
https://drive.google.com/drive/folders/1a6KRw7jP2AxPQidJNrMnrIwI-26KVccD?usp=sharing

Daarom aan iedereen, sporters, publiek, sponsoren, vrijwilligers achter de bar, de groenploeg, de vrijdagploeg, schoonmaak, mensen langs de lijn en op de tribunes en iedereen die hiervoor niet genoemd is, we hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op woensdag 10 april om 20.00 uur in Kulturhus de Marke.

Graag tot dan!

Bestuur SSGH


MEI 2023

15-05-2023

JAARVERGADERING SSGH NA CORONA WEER IN EERSTE KWARTAAL

Woensdagavond 10 mei jl. werd in de conferentiezaal van Kulturhus de Marke voor de tweede keer is 7 maanden tijd de jaarvergadering gehouden van de Stichting Sport en Gemeenschapsvoorzieningen Hengevelde (SSGH). Graag wil de SSGH richting haar gebruikers en alle andere betrokkenen een toelichting geven op hetgeen wij als Stichting doen. Ook gaan we met ingang van dit jaar weer terug naar een jaarvergadering in het voorjaar. Dit was na Corona éénmalig in oktober, vandaar dat er nu maar een halfjaar tussen de laatste jaarvergadering en deze vergadering zit. De jaarvergadering was reeds eerder gepland op 12 april 2023, maar de SSGH heeft gemeend in verband met de herdenkingsbijeenkomst van Debby Bebsler, op diezelfde avond, de jaarvergadering door te schuiven.

De SSGH vindt het belangrijk om meer zichtbaar te zijn. In Hengevelde weet men niet altijd wat de rol is van de SSGH. Als er zaken zijn, dan vinden wij dat de mensen ons wel moeten weten te vinden, dus ook vanuit die hoedanigheid vinden wij een jaarvergadering heel belangrijk. De SSGH wil zeker niet op de voorgrond staan, wij zijn faciliterend voor de verenigingen en de gemeenschap. De SSGH heeft een maatschappelijke rol binnen de gemeenschap en wij willen dan ook laten zien waar wij mee bezig zijn. Ook willen wij in deze vergadering financiële verantwoordelijkheid afleggen. Dit moeten wij al richting de Gemeente, maar ook richting de gemeenschap vinden we dit wenselijk. Wij verwachten dat we de komende tijd voor hele grote veranderingen staan (nieuwe MFA in Hengevelde). Met de hele gemeenschap staan wij voor het maken van belangrijke keuzes. De SSGH wil dan ook dat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te praten en mee te beslissen. 

Voor een uitgebreid verslag van de jaarvergadering van 2023 verwijzen wij naar onderstaande link. Voor vragen of opmerkingen kun je conact opnemen met één van de bestuursleden van de SSGH


NOV. 2022

08-11-2022

NIEUWE OPZET JAARVERGADERING STICHTING SPORT EN GEMEENSCHAPSVOORZIENINGEN HENGEVELDE (SSGH)

Maandagavond 10 okt. 2022 werd in de conferentiezaal van Kulturhus de Marke na 3 jaar weer een jaarvergadering gehouden van de Stichting Sport en Gemeenschapsvoorzieningen Hengevelde (SSGH). De afgelopen jaren ging de vergadering niet door i.v.m. Corona.

Een nieuwe opzet

Waar in het verleden vooral de afgevaardigden van de verenigingen aanwezig waren, is er dit jaar voor gekozen om naast de afgevaardigden van de verenigingen ook de vrijwilligers en de Hengeveldse gemeenschap uit te nodigen. Een iets andere opzet dan vroeger. Reden hiervoor is de ontwikkeling rondom een eventuele nieuwe MFA. We staan als gemeenschap de komende tijd voor meerdere keuzes/beslissingen. Juist nu is het belangrijk dat we van elkaar weten wat er actueel speelt en welke rol de SSGH hierin heeft. We zijn er ons van bewust dat we meer zichtbaar moeten zijn/worden, maar willen vooral faciliterend zijn voor de Hengeveldse verenigingen en gemeenschap.


OKT. 2022

ZOMERBRIEF VOOR DE GEMEENTE

Multifunctioneel goed doordacht
“Vlak voor de zomervakantie hebben we een flinke bijdrage geleverd aan de Zomerbrief van de gemeente Hof van Twente. Een bijdrage van een kleine 20 pagina’s dik, waarin we uitleggen waarom we gaan voor nieuwbouw van een MFA in Hengevelde. We zijn ambitieus, proberen de vaart er maximaal in te houden, maar weten ook dat dit processen zijn van de lange adem. We willen samen blijven sporten en ruimte houden voor allerlei activiteiten, dus moeten we vooral nu met goed doordachte plannen komen. De wil is er. De gemeente heeft een aanzienlijk bedrag beschikbaar gesteld inzake onderzoek naar haalbaarheid. Binnen het gemeentehuis zijn er nu ambtenaren aan het werk met onze plannen door te rekenen. Alle verenigen hebben de neuzen dezelfde kant op; dat scheelt enorm… óók voor de gemeente.” vertelt Mark Tuinte (voorzitter SSGH).

Keuzes in de gemeenteraad
De Zomerbrief is een nota met veel verschillende onderwerpen die de gemeenteraad in juli zicht geeft op wat er speelt in de verschillende kernen. “Komende herfst gaat de raad financiële keuzes maken of maatregelen treffen om de begroting voor volgend jaar sluitend te krijgen.” Wil je weten wat er in het document staat over het MFA dat we hebben aangeleverd voor de zomerbrief, lees dan mee, en vertel ons wat je ervan vindt. Deze week komen wethouder Harry Scholten en Clemens Volker, beleidsmedewerker accommodaties, naar de werkgroep MFA om ons bij te praten over wat ambtelijk gezien de volgende stappen zijn. De komende tijd gaan we verder met de planvorming en blijven we graag in gesprek met Hengeveldenaren die goede en mogelijk nog weer nieuwe ideeën hebben over invulling van de MFA én over de nieuwe locatie. De afgelopen jaren zijn al diverse opties besproken en doorgerekend. Misschien zijn er nog plekken en mogelijkheden waaraan wij niet dachten. Heb je een goed idee, blijf er dan vooral niet mee rondlopen. Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of trek één van de leden van de werkgroepen aan zijn of haar jasje.

 

Zoeken

Vrijwilliger worden?

Zonder vrijwilligers geen Kulturhus. Meer dan 200 Hengeveldenaren zetten zich in m.b.t. onderstaande zaken:

- Barbezetting / Horeca
- Onderhoud gebouw, installaties en tuin
- Schoonmaak
- Beheer zwefbieb
- Organisatie

Ook vrijwillliger worden? Klik hier of stuur dan een e-mail naar vrijwilliger@kulturhusdemarke.nl 

 

Vrijwilliger worden?

Zonder vrijwilligers geen Kulturhus. Meer dan 200 Hengeveldenaren zetten zich in m.b.t. onderstaande zaken:

- Barbezetting / Horeca
- Onderhoud gebouw, installaties en tuin
- Schoonmaak
- Beheer zwefbieb
- Organisatie

Ook vrijwillliger worden? Klik hier of stuur dan een e-mail naar vrijwilliger@kulturhusdemarke.nl 

Lees hier onze privacy policy

Contact

Bretelerstraat 16,
7496 PP Hengevelde

info@kulturhusdemarke.nl

Heb je iets laten liggen in het Kulturhus of ben je iets kwijt. Misschien ligt het bij de gevonden voorwerpen. Ook hiervoor kun je met ons contact opnemen via bovenstaand e-mailadres.

 

Like & Share


oranjenew

Zoeken